Project Description

Welkom Bij Dak123.

Is uw plat dak in slechte staat of ontstaan er regelmatig lekkages? Dan bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Een goede dakbedekking is essentieel om lekken in uw dak te voorkomen. Bij een nieuwe dakbedekking zijn er een aantal keuzes te maken.

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen is een vloeibare stof die voorkomt in ruwe aardolie. Het wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. Bitumen is zeer waterdicht, het materiaal is eenvoudig te verwerken en het hecht zeer goed aan de ondergrond.

Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekkingen, namelijk APP gemodificeerd bitumen en SBS gemodificeerd bitumen. Meer weten over bitumen dakbedekking, klik dan hier.

Voordelen Bitumen dakbedekking:

  • Eenvoudig te herstellen of vervangen
  • Goed bestand tegen vocht
  • Milieu vriendelijk

Kunststof dakbedekking

De meest gebruikte kunststof dakbedekking is PVC. Een PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride.  PVC is goed bestand tegen zoute neerslag en chemicaliën, maar is niet bestand tegen organische oplosmiddelen zoals bitumen of polystyreen. Hierdoor mag een PVC dakbedekking niet rechtstreeks op een onderlaag van bitumen of polystyreen worden geplaatst. PVC heeft een korte levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Voordelen Kunststof dakbedekking:

  • Licht van gewicht, maar toch sterk
  • Milieuvriendelijk
  • Vrij goedkoop

 Groene dakbedekking

Een groendak is een standaard dak dat is aangepast voor begroeiing. Op een groendak worden speciale begroeiings- en drainagelagen aangebracht waardoor beplanting goed kan groeien en het overtollige regenwater vlot afgevoerd kan worden. Door de groene laag van vetplantjes is het dak extra goed beschermt tegen uv-stralingen. Het onderhoud is nihil en het zicht erop is prachtig.

Voordelen Groen dakbedekking:

  • Lange levensduur
  • Goede isolatie in alle seizoenen
  • Weinig onderhoud nodig

Bent u benieuwd welk dakbedekking het best bij uw dak past? Maak dan gebruik van onze gratis dak inspectie service of vraag hier uw gratis offerte aan!

Door Het Hele Land!

Gratis Dakinspectie!

30 jaar werkervaring!

MEER INFORMATIE NODIG?

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Ons team is voorzien van alle kennis om jouw wensen waar te kunnen maken.

Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. De klus is netjes gedaan door vriendelijke mensen die verstand hebben van hun werk.

Mevr Blokker

Afspraken werden goed nagekomen, er werd goed met ons meegedacht. Er werd keurig werk afgeleverd. Nette en beleefde communicatie. Heel tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden.

Dhr Tromp

Er was snel iemand ter plaatsen en de lekkage is keurig opgelost

Dhr bert

Dankzij dak123 hebben we met bijna de gehele straat een mooie afspraak kunnen maken om ons te voorzien van nieuwe dakpannen, het ziet er netjes uit. We kunnen er weer een tijdje tegenaan.

Dhr van grinsven

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht?

CONTACT ONS

Plat dak.

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van de drie meest gebruikte soorten dakbedekking? We hebben het dan over PVC, EPDM en bitumen. De gemiddelde levensduur is 25 jaar bij bitumen en PVC, en 40 jaar bij EPDM. Bitumen, ook wel bekend als dakleer, is eigenlijk de traditionele dakbedekking voor platte daken. Het is stevig, duurzaam en hecht zich goed aan de onderlaag. Men brengt het aan met een brander. Het is belangrijk dat u bitumen jaarlijks reinigt. Verwijder eventuele mossen en algen. EPDM bestaat uit synthetisch rubber en wordt op maat aangebracht. Daardoor zijn er geen naden tussen de verschillende banen. Dit zorgt ervoor dat het EPDM erg waterdicht is. Er is geen onderhoud nodig, mossen en algen kunnen niet leven op het rubber. Wel is het van belang dat u het plat dak vrij van bladeren houdt. PVC is een kunststof dakbedekking die bekend staat om de diverse kleuren. Het wordt aangebracht met lijm. Advies is om PVC twee keer per jaar te reinigen. Zo hecht het vuil zich niet aan de PVC.

Dak leer