24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

Dakpannen laten vervangen

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd dakbedrijf om dakpannen te laten vervangen? Dan bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in een grote diversiteit aan dakwerkzaamheden. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht om dakpannen te laten vervangen of deze weer recht te laten leggen. Ons team van vakmensen draagt graag zorg voor een goed dak boven uw hoofd!

Vervanging dakpannen? Laat het over aan professionals!

Veel mensen laten de vervanging van dakpannen graag over aan professionals. Het is immers van belang dat dit op de juiste manier gebeurt omdat een dak van een woning bescherming moet bieden tegen alle (soms extreme weersinvloeden). Op het moment dat dakpannen niet goed liggen, of kunnen verschuiven, kan dit bijvoorbeeld ernstige lekkage veroorzaken. Ervaring en vakkundigheid zijn dus van groot belang bij het vervangen van dakpannen.

Een andere reden dat mensen het vervangen van dakpannen graag aan een professioneel bedrijf overlaten, is dat dit een klus is die vaak op grote hoogte en op een lastig bereikbare plaats moet worden uitgevoerd. Een gespecialiseerd bedrijf als Dak123 beschikt over alle benodigde materialen en vakkennis om deze klus op een correcte- en veilige manier uit te voeren. Daarnaast zijn onze mensen uiteraard VCA gecertificeerd.

Wanneer is het laten vervangen van dakpannen noodzakelijk?

Er zijn een aantal situaties wanneer het laten vervangen van dakpannen noodzakelijk is. Allereerst zal dit het geval zijn als dakpannen als gevolg van storm beschadigd (gebroken) zijn. Daarnaast zijn ook dakpannen aan slijtage onderhevig ondanks dat deze dakbedekking een zeer lange levensduur heeft. Weersinvloeden spelen hierbij uiteraard een rol. Ook kunnen dakpannen poreus worden door mossen. De wortels van mossen kunnen zich in de dakpannen nestelen en zuur afgeven. Hierdoor kunnen dakpannen in een slechtere conditie raken. Een ander probleem dat zich voor kan doen is dat mossen water kan vasthouden wat weer tot schade kan leiden in een vorstperiode. Het kan ook gebeuren dat dakpannen steeds een klein beetje verspreiden als gevolg van de groei van mossen.

Al deze bovenstaande situaties kunnen lekkages als gevolg hebben. Deze lekkageproblemen kunnen in eerste instantie niet of nauwelijks merkbaar of zichtbaar zijn maar als dit wel het geval is, is het zeker aan te raden om de keuze te maken om dakpannen te vernieuwen of te herstellen om erger te voorkomen. Tot slot kan het vervangen van dakpannen uiteraard een keuze zijn als deze niet meer de gewenste uitstraling hebben.

Verschillende soorten dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen die we voor u kunnen plaatsen:

  • Betonnen dakpannen. Dit zijn dakpannen die vervaardigd worden door beton in een mal te gieten en dit te laten uitharden. Vervolgens worden de dakpannen afgewerkt met een (kleur) coating. Hiermee wordt het oppervlak gladder wordt en dus minder vatbaar voor aantasting van algen en mossen. Betonnen dakpannen zijn een financieel voordelige optie. Daarnaast hebben betonnen dakpannen als grote voordeel dat deze niet gevoelig zijn voor temperatuur invloeden, dus niet uitzetten of krimpen.
  • Keramische dakpannen. Dit zijn dakpannen die vervaardigd worden uit (vaak Hollandse) klei. De klei wordt in mallen geperst en in ovens gebakken op een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een harde dakpan met een lange levensduur (van soms wel 100 jaar). Keramische dakpannen worden uiteraard geglazuurd om aantasting van mossen en algen te voorkomen. Keramische dakpannen zijn zeer geschikt als dakpan voor daken met een afwijkende vorm.

Hoe gaat het dakpannen laten leggen in z’n werk?

Het laten leggen van dakpannen is een vrij ingrijpende klus. Als u de keuze heeft gemaakt om dakpannen te laten vervangen, zullen we allereerst de oude dakpannen en panlatten verwijderen. Vervolgens plaatsen we dampdoorlatende folie en de nieuwe dakpanlatten. Daarna beginnen we met het plaatsen van de dakpannen waarbij we beginnen met de bovenste rij vanaf de nok. Als we de nokpannen of nokvorsten hebben vastgezet, maken we het dak stap voor stap verder dicht. De dakpannen vormen op deze manier een aaneengesloten geheel waarbij ze elkaar overlappen. De kop en zijsluitingen zorgen voor een waterdicht en windvast geheel. Als laatste stap verzorgen we de loodflappen van de schoorsteen of het dakkapel en dragen we uiteraard ook zorg voor een keurige afwerking.

Vernieuwen of herstellen van een pannendak?

De vakmensen van Dak123 staan voor u klaar om iedere gewenste pannendak voor u te plaatsen. Wij kunnen uw woning van een nieuwe dakbedekking voorzien maar ook een schuur, veranda, tuinhuis, garage of andere voorziening. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor vakkundig en eerlijk advies. Onze vakmensen kijken graag met u mee of het noodzakelijk is om een pannendak te vernieuwen of dat het herstellen van een pannendak volstaat. Ook deze laatstgenoemde werkzaamheden kunnen we voor u uitvoeren.

Dak123 staat in voor vakwerk van de hoogst mogelijke kwaliteit. Onze vakmensen beschikken over zeer veel ervaring en vakkennis in het vernieuwen of herstellen van een pannendak. We bieden u dan ook met een gerust hart een garantieperiode van 10 jaar op onze werkzaamheden.

Dak123 om dakpannen te laten vervangen

Heeft u interesse om te informeren wat Dak123 voor u kan betekenen als u uw dakpannen wilt laten vervangen of laten herstellen? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren u graag vrijblijvend hoe we in uw wensen kunnen voorzien. Het behoort tot de mogelijkheden om het laten vervangen van dakpannen door ons te laten uitvoeren in combinatie met andere werkzaamheden zoals het vervangen of renoveren van de nokvorst of het vervangen of plaatsen van de regengoot. Dak123 neemt opdrachten aan in heel Nederland. Zowel particulieren als professionele opdrachtgevers kunnen ons benaderen voor nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden.

Bel mij terug

Onze adviseurs bellen z.s.m. terug voor een vrijblijvend advies.

Bedankt voor uw bericht.
Er is iets fout gegaan. Zijn alle velden correct ingevuld?
Clemens van Os
Clemens van Os
30. Mei, 2022.
Duidelijk en vriendelijk contact.
Jikke Rabou
Jikke Rabou
9. Mei, 2022.
Regelen vooraf alles netjes, zijn mooi optijd en vriendelijk personeel. Dak123 is een fijn bedrijf met goede service. Alles perfect afgeleverd en het ziet er weer prachtig uit! Wij zijn helemaal tevreden en raden dak123 zeker aan.
TheKawasaki58
TheKawasaki58
4. Mei, 2022.

24/7 bereikbaar

Spoedservice is binnen 24 uur ter plaatsen!

Kom direct in contact: 0850 602 510