24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

Dakisolatie aan een plat dak of pannendaken laten aanbrengen

Dakisolatie aan een plat dak of pannendaken laten aanbrengen, loont letterlijk de moeite. Op het moment dat een dak niet goed geïsoleerd is, gaat er immers veel warmte verloren. Hierbij kunt u gerust denken aan 30% warmteverlies! Als u op zoek bent naar een vakkundig bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het aanbrengen van dakisolatie bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Wij zijn al tientallen jaren actief in deze sector en beschikken dan ook over een uitstekende vakkennis op gebied van het aanbrengen van dakisolatie. Wij kunnen deze werkzaamheden tot in de perfectie voor u verzorgen.

Dakisolatie laten aanbrengen

Het is in meerdere opzichten een goede keuze om dakisolatie te laten aanbrengen. Allereerst is het goed te weten dat warmte naar boven gaat. Als het dak niet op een effectieve manier geïsoleerd is, zal dit dan ook veel warmteverlies veroorzaken. Dit gaat niet alleen ten koste van uw leefklimaat maar ook een hoge energierekening tot gevolg hebben, zeker als er sprake is van een koude winter. Uiteraard kunnen de vakmensen van Dak123 voor u uitrekenen hoeveel de besparing voor u zal zijn. Tot slot is het uiteraard goed om dakisolatie aan te laten brengen uit milieuoverwegingen, zeker nu we beseffen hoe zuinig we moeten zijn op onze omgeving. Overigens is het goed te weten dat er diverse (financieel gunstige) subsidieregelingen zijn als u ervoor kiest om dakisolatie te laten aanbrengen. Uiteraard kunnen wij u hier persoonlijk over informeren.

Uw opties bij het laten plaatsen van dakisolatie

U heeft meerdere opties bij het laten plaatsen van dakisolatie. We zetten deze mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rijtje:

  • Binnenzijde van een schuin dak laten isoleren, de “koud dak methode”
  • Buitenzijde van een schuin dak laten isoleren, de “warm dak methode”
  • Plat dak laten isoleren (aan de binnen- of buitenzijde)
  • Zoldervloer laten isoleren

Plat dak laten isoleren

Als u ervoor kiest om een plat dak te laten isoleren, heeft u meerdere mogelijkheden hoe deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Het is bij een plat dak immers mogelijk om het isolatiemateriaal zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde aan te brengen. In het laatste geval kan er gekozen worden om de dakisolatie als onderlaag aan te brengen en deze met een bitumen dakbedekking af te dekken. Er kan ook gekozen worden voor dakterras tegels waar zelfs overheen gelopen kan worden.

Schuine daken laten isoleren

Bij het isoleren van schuine daken wordt er onderscheid gemaakt tussen het isoleren van de buitenzijde van het dak of het isoleren van de binnenzijde van het dak. Het isolatiemateriaal kan eventueel onder de dakpannen of tussen de balken van het dak geïnstalleerd worden. Uiteraard zullen de vakmensen van Dak123 met u meedenken wat in uw geval de beste keuze is. Maak gerust gebruik van onze ervaring en vakkennis op dit gebied.

Welke materialen worden gebruikt voor dakisolatie? 

Er zijn meerdere materialen die kunnen worden gebruikt bij het aanbrengen van dakisolatie. Vooral glas- en steenwol zijn veelgebruikte materialen. Deze materialen zijn relatief voordelig in aanschaf en bieden prima isolatiewaarden. Zoals de naam al aangeeft, zit er gerecycled glas is glaswol. Steenwol is een wat grover materiaal waarin steengruis verwerkt is. Dit materiaal heeft een meer open structuur. Dit is de reden dat steenwol vaak gebruikt wordt voor het isoleren van spouwmuren en glaswol voor overige isolatiewerkzaamheden.

Andere materialen die gebruikt kunnen worden om daken te isoleren zijn PUR isolatie (polyurethaan) of PIR isolatie (polyisocyanuraat) ook deze platen hebben goede isolatiewaarden. Tot slot kan er dampwerende folie gebruikt worden als extra dampscherm. Uiteraard kunnen de vakmensen van Dak123 u ook op dit gebied persoonlijk adviseren wat voor u de beste keuze is. We gebruiken uitsluitend materialen van een hoge kwaliteit om u het gewenste resultaat te kunnen garanderen. We bieden u dan ook met een gerust hart 10 jaar garantie aan op onze werkzaamheden.

Dak123 voor het laten isoleren van platte daken of een pannendak

Heeft u interesse om vrijblijvend af te stemmen wat Dak123 voor u kan betekenen met betrekking tot het laten isoleren van platte daken of een pannendak? Neem dan gerust contact op om uw wensen te bespreken. Wij informeren u graag hoe we hierin kunnen voorzien. U kunt ons benaderen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. U kunt ons dus benaderen voor zowel het laten plaatsen van dakisolatie als voor de vervanging hiervan. Dak123 neemt opdrachten aan in heel Nederland.

Bel mij terug

Onze adviseurs bellen z.s.m. terug voor een vrijblijvend advies.

Bedankt voor uw bericht.
Er is iets fout gegaan. Zijn alle velden correct ingevuld?
Clemens van Os
Clemens van Os
30. Mei, 2022.
Duidelijk en vriendelijk contact.
Jikke Rabou
Jikke Rabou
9. Mei, 2022.
Regelen vooraf alles netjes, zijn mooi optijd en vriendelijk personeel. Dak123 is een fijn bedrijf met goede service. Alles perfect afgeleverd en het ziet er weer prachtig uit! Wij zijn helemaal tevreden en raden dak123 zeker aan.
TheKawasaki58
TheKawasaki58
4. Mei, 2022.

24/7 bereikbaar

Spoedservice is binnen 24 uur ter plaatsen!

Kom direct in contact: 0850 602 510