24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

Nokvorsten laten vervangen of renoveren

Dak123 is gespecialiseerd in de uitvoer van een grote diversiteit aan dakwerkzaamheden. Als u op zoek bent naar een professioneel bedrijf om nokvorsten te laten vervangen of renoveren, bent u dan ook bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw opdracht tot in de perfectie wordt uitgevoerd. Wij rekenen een zeer scherpe prijsstelling als u gebruik maakt van onze diensten bij het vervangen of renoveren van nokvorsten.

De functionele- en esthetische functie van een nokvorst

Zoals de naam al aangeeft, vindt u een nokvorst op het hoogste puntje van het dak, op het punt waar de twee dakhelften van een schuin dak met elkaar verbonden zijn. Er is hierbij sprake van een essentieel verbindingsstuk. Een nokvorst is een van de basiselementen van een dakconstructie. Daarnaast heeft een nokvorst ook een esthetische functie. Nokvorsten zijn in veel gevallen gemaakt van mooi keramisch materiaal en hebben een mooie ronde vormgeving gekregen. Nokvorsten vormen echte eyecatchers van een woning en kunnen de uitstraling van een huis meer accent geven. Dit is zeker het geval als er naast het plaatsen van een nokvorst ook gekozen is voor een begin- en een eindvorst, uiteraard aan het begin en eind van het dak.

Het grote belang van een in goede staat verkerende nok van het dak

Het is van groot belang dat de nok van het dak in een goede staat verkeert. Zoals aangegeven vervult een nokvorst immers een essentiële functie in de dakconstructie. Als de nokvorst beschadigd is (of wellicht helemaal verdwenen), kunnen dakpannen losraken.  Hierdoor kunnen niet alleen lekkages ontstaan maar behoort het ook tot de mogelijkheden dat delen van het dak in z’n geheel loskomen. In dat geval zal de schade nog groter zijn.

Nokvorsten laten vervangen of renoveren

Het bovenstaande benadrukt dat het zeker goed is om de staat van de nokvorsten periodiek te (laten) controleren. Uiteraard kunt u dit zelf doen maar gezien de lastig bereikbare plek kunt u deze taak beter overlaten door een VCA gecertificeerde vakman van Dak123. Hij weet precies hoe hij deze klus op een veilige manier voor u kan uitvoeren.

Als er bij de periodieke controle blijkt dat de nokvorst beschadigd is, zal dit hersteld moeten worden om de bovengenoemde schadegevallen te voorkomen. Uiteraard kunt u bij Dak123 rekenen op eerlijk advies of het een betere keuze is om nokvorsten te laten vervangen of dat renoveren een prima optie is. Maak gerust gebruik van onze vakkennis en ervaring op gebied van dakwerkzaamheden. U bent van harte welkom om al uw vragen hierover te stellen. Heeft u op basis van ons advies uw keuze gemaakt of u uw nokvorsten wilt laten vervangen of renoveren? Dan zorgen onze vakmensen voor een perfecte uitvoer van uw wensen.

123 dak voor werkzaamheden aan de nokvorst

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u interesse heeft om af te stemmen wat Dak123 voor u kan betekenen met betrekking tot werkzaamheden aan de nokvorst. We informeren u graag hoe we in deze wensen kunnen voorzien. Uiteraard is het mogelijk om het controleren, renoveren of vervangen van de nokvorst te combineren met andere werkzaamheden die we aanbieden. We kunnen deze werkzaamheden uitvoeren in combinatie met alle andere dakwerkzaamheden waarin we gespecialiseerd zijn. Dak123 neemt opdrachten aan door heel Nederland.

Bel mij terug

Onze adviseurs bellen z.s.m. terug voor een vrijblijvend advies.

Bedankt voor uw bericht.
Er is iets fout gegaan. Zijn alle velden correct ingevuld?
Clemens van Os
Clemens van Os
30. Mei, 2022.
Duidelijk en vriendelijk contact.
Jikke Rabou
Jikke Rabou
9. Mei, 2022.
Regelen vooraf alles netjes, zijn mooi optijd en vriendelijk personeel. Dak123 is een fijn bedrijf met goede service. Alles perfect afgeleverd en het ziet er weer prachtig uit! Wij zijn helemaal tevreden en raden dak123 zeker aan.
TheKawasaki58
TheKawasaki58
4. Mei, 2022.

24/7 bereikbaar

Spoedservice is binnen 24 uur ter plaatsen!

Kom direct in contact: 0850 602 510