24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

Plat dak laten vervangen voor een bitumen dakbedekking

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf om een plat dak te laten vervangen? Dan bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Wij beschikken over een team van vakmensen die zich hebben gespecialiseerd in een grote diversiteit aan dakwerkzaamheden. U kunt dan ook onder andere bij ons terecht om een plat dak te laten vervangen. Wij zorgen dat dit project tot in de perfectie wordt uitgevoerd tegen een scherpe prijsstelling.

Wanneer een plat dak laten vervangen?

Het is een goede keuze om een plat dak te laten vervangen als u merkt dat deze in een slechte staat begint te raken. Dit is merkbaar als het dak met regelmaat begint te lekken. In dat geval is het goed om hier een gespecialiseerd bedrijf zoals Dak123 naar te laten kijken. U kunt bij ons rekenen op eerlijk advies of het een goede keuze is om het platte dak te laten vervangen of dat we de problemen op een andere manier kunnen oplossen. Er zijn immers situaties waarbij het noodzakelijk is om een complete dakrenovatie te laten uitvoeren maar er zijn ook situaties waarbij het volstaat om een nieuwe dakbedekking te plaatsen.

Dak123 voor vakkundig advies over vervanging van platte daken

Dak123 is een dakbedrijf dat graag het verschil maakt. Dit doen we uiteraard door het leveren van vakwerk maar ook door een focus te leggen op een uitzonderlijke service. U kunt dan ook bij ons terecht voor vakkundig advies over vervanging van platte daken. We nemen graag een kijkje bij u ter plaatse om de situatie te beoordelen en de mogelijkheden met u te bespreken. Het is voor ons geen probleem om onze uitleg te visualiseren aan de hand van foto’s die we van uw dak nemen.

Soorten dakbedekking voor een plat dak

U kunt de keuze maken uit verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Iedere dakbedekking die wij aanbieden, is van een uitstekende kwaliteit en biedt u alle bescherming tegen weersinvloeden. Het is hierbij uiteraard van essentieel belang dat de dakbedekking op de juiste wijze wordt aangelegd maar daar staan wij voor in. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en beschikken over een uitstekende vakkennis op gebied van dakwerkzaamheden. We bieden u dan ook maar liefst 10 jaar garantie aan op onze werkzaamheden. We kunnen grofweg drie verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak onderscheiden.

Soorten dakbedekking voor een plat dak

  • Bitumen, een op aardolie gebaseerde vloeistof die veelvuldig wordt gebruikt als dakbedekking. Het materiaal wordt met behulp van hitte aan het dak vast gesmolten zodat het één geheel vormt. Bitumen heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar, mits het dak op de juiste manier onderhouden wordt. Het is een zeer sterk materiaal dat uitstekend waterdicht is.
  • PVC, dit is een kunststofsoort die in veel kleurstellingen kan worden aangebracht. Het waterdichte materiaal wordt door middel van verlijming op een plat dak aangebracht. PVC heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar, mits het dak op de juiste manier onderhouden wordt.
  • EPDM, dit is een dakbedekking die gemaakt is van synthetisch rubber. Het is een materiaal dat sterk in opkomst is. Het materiaal is vrijwel onderhoudsvrij en heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar. EPDM wordt op het dak gelijmd en is goed bestand tegen temperatuurverschillen.

Het plaatsen van bitumen dakbedekking op een plat dak 

De meeste mensen maken de keuze voor het plaatsen van bitumen dakbedekking op een plat dak. Dit is dan ook een keuze met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Er zijn twee soorten bitumen dakbedekking waaruit u kunt kiezen. Dit zijn APP (Atactisch Polypropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen). De laatstgenoemde optie is voorzien van een beschermende toplaag. Het materiaal heeft een grotere hechtkracht en is uiterst elastisch. Dit maakt SBS uitstekend geschikt voor plaatsing op meerdere ondergronden. Als deze ondergronden gaan krimpen of uitzetten, kan de roofing dit goed opvangen dankzij zijn flexibiliteit. Het nadeel van Styreen Butadieen Styreen is dat dit materiaal minder goed bestand is tegen UV stralingen. Hierdoor zal er een schutlaag (vaak in vorm van grind) op het materiaal geplaatst worden.

Dak123 voor de vervanging van een plat dak

Heeft u interesse om vrijblijvend met ons af te stemmen wat Dak123 voor u kan betekenen met betrekking tot de vervanging van een plat dak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om uw wensen met ons te bespreken. We informeren u graag hoe we in deze wensen kunnen voorzien. Uiteraard is het mogelijk om het laten vervangen van een plat dak te combineren met andere werkzaamheden die we aanbieden. Het behoort onder andere tot de mogelijkheden om ook isolatiewerkzaamheden door ons uit te laten voeren. Dak123 neemt opdrachten aan door heel Nederland.

Bel mij terug

Onze adviseurs bellen z.s.m. terug voor een vrijblijvend advies.

Bedankt voor uw bericht.
Er is iets fout gegaan. Zijn alle velden correct ingevuld?
Clemens van Os
Clemens van Os
30. Mei, 2022.
Duidelijk en vriendelijk contact.
Jikke Rabou
Jikke Rabou
9. Mei, 2022.
Regelen vooraf alles netjes, zijn mooi optijd en vriendelijk personeel. Dak123 is een fijn bedrijf met goede service. Alles perfect afgeleverd en het ziet er weer prachtig uit! Wij zijn helemaal tevreden en raden dak123 zeker aan.
TheKawasaki58
TheKawasaki58
4. Mei, 2022.

24/7 bereikbaar

Spoedservice is binnen 24 uur ter plaatsen!

Kom direct in contact: 0850 602 510