Project Description

Welkom Bij Dak123.

Nokvorsten zijn de bovenste rij dakpannen van het dak. De nokvorsten zijn vaak halfrond en van keramisch of beton materiaal. Door de ronde vorm kan het eenvoudig bovenop een huis aangebracht worden.

De ronde dakpannen op de nok houden twee dak helften stevig bij elkaar en voorkomt verschuivingen. De nokvorst zorgt voor een optimale waterdichtheid van uw hellend dak. Regenwater loopt door deze speciale gegoten vorm over op uw pannendak.

Beschadigde nokvorst

Een nokvorst kan beschadigd raken door: wind, regen, hagel, vogels, schimmels en planten. Hierdoor beschadigt het afdichtingsmateriaal tussen de dakpannen op de nok en ontstaat er vocht met als gevolg dat het afdichtingsmateriaal in nog hogere mate slijt. In sommige gevallen is het helaas niet meer mogelijk om de nokvorsten te renoveren.

Lekkage

Door verminderde waterdichtheid van uw nok zullen pannen en uw onderdak steeds meer vocht opnemen. Bij wisselende tempraturen scheuren deze delen, vullen zich met water en barsten uiteindelijk kapot tijdens de vorst. Lekkage aan uw nokvorsten is een groot probleem. Door de hoogte is de schade slecht zichtbaar en komt men er vaak te laat achter.

Bij langdurige blootstelling aan problemen, denk aan lekkages en afbrokkeling van oud materiaal, is het vaak noodzakelijk om uw nokvorst te vervangen. Dit omdat onderliggende materialen na verloop van tijd ook aangetast raken door vocht, schimmels en beschadigde materialen.

Nokvorst vervangen

Door de nokvorsten te vervangen, maken wij een nieuwe dak top. Indien nodig verwijderen wij daarbij de oude nokvorsten en de aangrenzende pannen aan voor- en achterkant. Vervolgens plaatsen wij nieuwe nokvorsten, zodat de top van uw dak geheel nieuw is.

Het is belangrijk om uw nok vorsten en aansluitende dakpannen op tijd te laten renoveren. Ook uw ondervorst van specie, kunststof of lood moet u op tijd vervangen om gevolgschade te voorkomen. Zeker als het gaat om uw onderdak en nokbalk. Vaak is de staat zo slecht dat de nokpannen niet meer gerenoveerd kunnen worden. De enige optie is dan om de nokvorsten te vervangen.

Bent u benieuwd wat Dak123 voor uw nokvorsten kunt doen? Maak dan gebruik van onze gratis dak inspectie service of klik hier voor een gratis offerte aanvraag!

Door Het Hele Land!

Gratis Dakinspectie!

30 jaar werkervaring!

MEER INFORMATIE NODIG?

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Ons team is voorzien van alle kennis om jouw wensen waar te kunnen maken.

Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. De klus is netjes gedaan door vriendelijke mensen die verstand hebben van hun werk.

Mevr Blokker

Afspraken werden goed nagekomen, er werd goed met ons meegedacht. Er werd keurig werk afgeleverd. Nette en beleefde communicatie. Heel tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden.

Dhr Tromp

Er was snel iemand ter plaatsen en de lekkage is keurig opgelost

Dhr bert

Dankzij dak123 hebben we met bijna de gehele straat een mooie afspraak kunnen maken om ons te voorzien van nieuwe dakpannen, het ziet er netjes uit. We kunnen er weer een tijdje tegenaan.

Dhr van grinsven

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht?

CONTACT ONS