Project Description

Welkom Bij Dak123.

Denkt u erover na een bitumen dakbedekking te plaatsen? Dan bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een uitstekend materiaal om platte daken zoals aanbouw, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Bitumen ontstaat bij de productie van ruwe olie.

De dakbedekking wordt aangebracht door middel van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt. Een bitumen dak heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Let er wel op dat je deze 25 jaar alleen redt als je de dakbedekking goed onderhoudt.

Voordelen bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking heeft veel voordelen, enkele voordelen zijn:

  • Waterdicht
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Sterk materiaal
  • Relatief goedkoop
  • Duurzaam materiaal

APP Bitumen

Er zijn 2 soorten bitumen dakbedekking. De eerste is APP. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een kunststof op basis van plastomeren. Wanneer deze kunststof bij bitumen wordt gevoegd, krijgt het een betere UV bestendigheid en een betere weerstand bij extreme temperaturen.

SBS Bitumen

Als tweede is er de variant SBS. SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen en is een type bitumen waaraan elastomeer en een rubberachtige kunststof is toegevoegd. Door het elastomeer is dit soort bitumen uiterst elastisch. Ook heeft SBS bitumen een grote hechtkracht, hierdoor is SBS geschikt voor allerlei type ondergronden. Wanneer deze onderliggende materialen gaan krimpen of uitzetten, kan de roofing dit goed opvangen dankzij zijn flexibiliteit. Doordat SBS minder goed beschermd tegen Uv-stralingen, moet er een schut laag van bijvoorbeeld grind op het bitumen gelegd worden.

Zelf bitumen dakbedekking aanbrengen

Tegenwoordig bieden bouwmarkten zelfklevend bitumen dakbedekking aan. Dit lijkt goed, maar uit de praktijk blijkt dat de hechting minder goed is dan wanneer u uw bitumen laat branden op uw dak. Het dakleer is hierdoor gevoeliger voor lekkage.

Bent u benieuwd wat Dak123 voor u kunt doen? Maak dan gebruik van onze gratis dak inspectie service of vraag hier uw gratis offerte aan!

Door Het Hele Land!

Gratis Dakinspectie!

30 jaar werkervaring!

MEER INFORMATIE NODIG?

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Ons team is voorzien van alle kennis om jouw wensen waar te kunnen maken.

Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. De klus is netjes gedaan door vriendelijke mensen die verstand hebben van hun werk.

Mevr Blokker

Afspraken werden goed nagekomen, er werd goed met ons meegedacht. Er werd keurig werk afgeleverd. Nette en beleefde communicatie. Heel tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden.

Dhr Tromp

Er was snel iemand ter plaatsen en de lekkage is keurig opgelost

Dhr bert

Dankzij dak123 hebben we met bijna de gehele straat een mooie afspraak kunnen maken om ons te voorzien van nieuwe dakpannen, het ziet er netjes uit. We kunnen er weer een tijdje tegenaan.

Dhr van grinsven

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht?

CONTACT ONS

Plat dak.

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van de drie meest gebruikte soorten dakbedekking? We hebben het dan over PVC, EPDM en bitumen. De gemiddelde levensduur is 25 jaar bij bitumen en PVC, en 40 jaar bij EPDM. Bitumen, ook wel bekend als dakleer, is eigenlijk de traditionele dakbedekking voor platte daken. Het is stevig, duurzaam en hecht zich goed aan de onderlaag. Men brengt het aan met een brander. Het is belangrijk dat u bitumen jaarlijks reinigt. Verwijder eventuele mossen en algen. EPDM bestaat uit synthetisch rubber en wordt op maat aangebracht. Daardoor zijn er geen naden tussen de verschillende banen. Dit zorgt ervoor dat het EPDM erg waterdicht is. Er is geen onderhoud nodig, mossen en algen kunnen niet leven op het rubber. Wel is het van belang dat u het plat dak vrij van bladeren houdt. PVC is een kunststof dakbedekking die bekend staat om de diverse kleuren. Het wordt aangebracht met lijm. Advies is om PVC twee keer per jaar te reinigen. Zo hecht het vuil zich niet aan de PVC.

Dak leer