Project Description

Welkom Bij Dak123.

Is uw bitumen dak beschadigt of misschien wel toe aan reparatie? Bitumen heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Let er wel op dat u deze 25 jaar alleen redt als u de dakbedekking goed onderhoud. Wilt u meer weten over bitumen dakbedekking, klik dan hier.

Bitumen dak vervangen

Bij het vervangen van een Bitumen dak zijn er 2 mogelijkheden. Als eerste kan de nieuwe bitumen dakbedekking over de oude dakbedekking worden heen geplaatst. Een duurdere, maar langer meegaande optie, is om de oude dakbedekking te verwijderen en er een nieuwe dakbedekking overheen te plaats.

Bitumen dak plaatsen

Wanneer het dak is schoongemaakt kunnen de dakdekkers beginnen met het uitleggen van de rollen bitumen. De bitumen dakbedekking wordt  op maat gemaakt maar nog niet geplaatst.

Als de bitumen dakbedekking op maat is gemaakt, wordt het bitumen opgerold en kan het plaatsen van de bitumen dakbedekking gestart worden. Beginnend bij het vast nagelen van de onderlaag. Door het branden van de bitumen dakbedekking met een brander smelt de eerste onderlaag zodat deze waterdicht aan het dak bevestigt kan worden.

Door de verhitting van de onderlaag zullen de bestaande laag en de nieuwe laag samensmelten en wordt één geheel. De naden van de bitumen dakbedekking moeten elkaar goed overlappen om zo een goed waterdicht dak te waarborgen. Door het branden van de bitumen dakbedekking is er een goede hechting gewaarborgd aan zinken onderdelen van het dak en uw daktrim. Op deze manier kan het zink in combinatie met het bitumen echt goed z’n werk doen.

Bitumen dak Reparatie

Indien u te maken heeft met een lek is het repareren van bitumen dakbedekking ook mogelijk. Voordat het repareren kan beginnen moet de lek gevonden, gereinigd en droog gemaakt worden.

Nadat alles is gereinigd, snijdt de dakdekker kruislings over het beschadigde stuk heen. Er zijn nu vier punten ontstaan die open geklapt worden. Het onderliggende dakbeschot wordt nogmaals gereinigd en gedroogd. Wanneer dit is gelukt wordt er een speciale reparatiepasta aangebracht op het onderliggende gedeelte. Daarna worden de eerder gemaakte punten weer terug gevouwen en stevig aangedrukt.

Het kruis dat is gemaakt wordt ook gevuld met reparatiepasta. Vervolgens wordt er een glasvlies aangebracht over de naden en wordt het nogmaals ingesmeerd met reparatiepasta. Als laatste kijken wij of de lekkage verholpen is door er water overheen te gieten.

Bent u benieuwd wat Dak123 voor uw bitumen dak kan doen? Maak dan gebruik van onze gratis dak inspectie service of vraag hier uw gratis offerte aan!

Door Het Hele Land!

Gratis Dakinspectie!

30 jaar werkervaring!

MEER INFORMATIE NODIG?

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Ons team is voorzien van alle kennis om jouw wensen waar te kunnen maken.

Ik ben zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. De klus is netjes gedaan door vriendelijke mensen die verstand hebben van hun werk.

Mevr Blokker

Afspraken werden goed nagekomen, er werd goed met ons meegedacht. Er werd keurig werk afgeleverd. Nette en beleefde communicatie. Heel tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden.

Dhr Tromp

Er was snel iemand ter plaatsen en de lekkage is keurig opgelost

Dhr bert

Dankzij dak123 hebben we met bijna de gehele straat een mooie afspraak kunnen maken om ons te voorzien van nieuwe dakpannen, het ziet er netjes uit. We kunnen er weer een tijdje tegenaan.

Dhr van grinsven

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht?

CONTACT ONS

Plat dak.

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van de drie meest gebruikte soorten dakbedekking? We hebben het dan over PVC, EPDM en bitumen. De gemiddelde levensduur is 25 jaar bij bitumen en PVC, en 40 jaar bij EPDM. Bitumen, ook wel bekend als dakleer, is eigenlijk de traditionele dakbedekking voor platte daken. Het is stevig, duurzaam en hecht zich goed aan de onderlaag. Men brengt het aan met een brander. Het is belangrijk dat u bitumen jaarlijks reinigt. Verwijder eventuele mossen en algen. EPDM bestaat uit synthetisch rubber en wordt op maat aangebracht. Daardoor zijn er geen naden tussen de verschillende banen. Dit zorgt ervoor dat het EPDM erg waterdicht is. Er is geen onderhoud nodig, mossen en algen kunnen niet leven op het rubber. Wel is het van belang dat u het plat dak vrij van bladeren houdt. PVC is een kunststof dakbedekking die bekend staat om de diverse kleuren. Het wordt aangebracht met lijm. Advies is om PVC twee keer per jaar te reinigen. Zo hecht het vuil zich niet aan de PVC.

Dak leer