24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

24/7 BEREIKBAAR

BEL DIRECT: 0850 602 510

Schoorsteen renovaties

Een schoorsteen renoveren is specialistisch werk. Dit zijn immers werkzaamheden die vakkennis en ervaring vereisen. Daarbij komt dat schoorsteenrenovaties ook letterlijk op hoog niveau moet worden uitgevoerd. In veel gevallen zijn dit wat lastig bereikbare plaatsen. Als u op zoek bent naar een professioneel bedrijf om schoorsteen renovaties te laten uitvoeren, bent u bij Dak123 aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in een veelzijdigheid aan dakwerkzaamheden. Wij verzorgen onder andere voor vakwerk in schoorsteen renovaties.

Het grote belang van schoorsteen renovaties

Een schoorsteen heeft een zeer belangrijke functie in een woning want dit afvoerkanaal zorgt ervoor dat schadelijke stoffen op een efficiënte manier uit een woning verwijderd worden. Alleen dit al geeft het grote belang aan van de uitvoer van schoorsteen renovaties. Deze werkzaamheden moeten niet alleen worden uitgevoerd om schoorsteenlekkage of brand te voorkomen maar ook om de kans op gezondheidsproblemen te verkleinen. Een ander punt wat hierbij niet onderschat mag worden is dat de schoorsteen vaak het hoogste punt van het huis vormt. Dit betekent dat een schoorsteen bestand moet zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden. Het is dan ook goed om de nodige aandacht te besteden aan het onderhouden van een schoorsteen en niet te lang te wachten als er schoorsteen renovatie werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden bij renovaties van schoorstenen

Er zijn diverse werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd bij renovaties van schoorstenen. Het is bijvoorbeeld verstandig om de schoorsteen periodiek (eens per jaar is aan te raden) te laten inspecteren en onderhouden. Het onderhouden van een schoorsteen bestaat uit het vegen van de schoorsteen (om de kans op schoorsteenbrand te verminderen) en het controleren van de technische staat van het afvoersysteem. Door de schoorsteen periodiek te controleren, kunnen eventuele kleine gebreken tijdig gesignaleerd worden en direct worden verholpen. Hiermee kan onnodig grote (financiële) schade voorkomen worden.

Schoorsteen reparatie of schoorsteen renovatie?

Als u de schoorsteen laat inspecteren door een van de vakmensen van Dak123, zal hij de staat van de kappen, de voegen, het metselwerk, de cementplaat boven op de schoorsteen en het metselwerk zelf controleren. In geval van een beperkte vorm van slijtage, zal er gekozen kunnen worden voor schoorsteen reparatie. Als er sprake is van ernstige gebreken, zoals diepe scheuren of scheuren en gaten in het lood, is het een betere keuze om een schoorsteen renovatie uit te laten voeren. Uiteraard zal onze vakman zijn bevindingen met u bespreken en met u meedenken wat de beste opties zijn. U kunt bij ons rekenen op eerlijk en vakkundig advies. Daarnaast bent u van harte welkom om al uw vragen over schoorsteen reparatie of schoorsteen renovatie aan ons te stellen. Maak gerust gebruik van onze lange ervaring en uitgebreide vakkennis op gebied van schoorsteen renovaties.

Hoe gaat het renoveren van een schoorsteen in zijn werk?

Er zijn een aantal werkzaamheden die onder schoorsteen reparatie vallen. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van loodslabben voor een waterdichte afsluiting, het vervangen van de cement laag om de schoorsteen beter bestand te maken tegen weersinvloeden, het vervangen van het rookkanaal voor een efficiënte afvoer van vervuilde lucht en het herstellen van metsel- en voegwerk om schoorsteenlekkage te voorkomen. Als deze werkzaamheden niet toereikend zijn om een schoorsteen te repareren, zal er gekozen worden voor schoorsteen renovatie. In dit geval is er sprake van een combinatie van de bovengenoemde klussen en zal uw vakman de schoorsteen in z’n geheel of voor een groot gedeelte opnieuw opbouwen. Dit is noodzakelijk om een veilige- en waterdichte werking van een schoorsteen te garanderen.

Dak123 voor het laten renoveren van een schoorsteen

Heeft u interesse om vrijblijvend te informeren wat Dak123 voor u kan betekenen met betrekking tot het renoveren van een schoorsteen? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren u graag hoe we in uw wensen kunnen voorzien. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor de periodieke controle, het onderhoud van uw schoorsteen en de uitvoer van eventuele reparaties. Dak123 neemt opdrachten aan in heel Nederland.

Schoorsteen voor renovatie

Schoorsteen na renovatie

Bel mij terug

Onze adviseurs bellen z.s.m. terug voor een vrijblijvend advies.

Bedankt voor uw bericht.
Er is iets fout gegaan. Zijn alle velden correct ingevuld?

24/7 bereikbaar

Spoedservice is binnen 24 uur ter plaatsen!

Kom direct in contact: 0850 602 510